Skip to main content
0

Upptäck Prediko podden

Guds ord med profetisk skärpa

Predikopodden är en bibeltroende, samfundsfri, jesus-centrerad podcast. Lyssna till bibelstudier, samtal och predikningar om allt från frälsningens grunder och andens gåvor, till sista tidens profetiska skeenden.

Letar du efter en kristen podcast?

Hur hittar man rätt bland alla kristna podcasts? Det finns mängder av läror, lärare, tolkningar och influencers idag. Allt är inte guld som glimmar, och det man fyller sig med har stor påverkan på ens tro. För oss är det absolut viktigaste vilken inställning man har till Bibeln – Är det Guds ord, och därmed sanningen för alla tider? Eller är det texter skrivna för tusentals år sedan med goda råd, som behöver omtolkas och problematiseras för att passa tiden?

Vårt största tips till dig som söker efter en bra kristen podcast som har den sunda läran, är att du själv läser Bibeln varje dag med en bön om Andens ledning. Undervisning utan egen bibelläsning liknas vid att leva på mjölk eller någon annans färdigtuggade mat. Det passar den nyfödda, men är inte så hållbart i längden för en vuxen. Med regelbunden läsning kommer du med tiden kunna bedöma själv om podcasten är bibeltrogen och rätt ”mat” för dig.

Vem producerar Predikopodden?
Predikopodden är en del av Pilgrim Media, en oberoende kristen medieproducent. Tv-programmen som Pilgrim Media sänder publiceras också på podden om formatet tillåter. Dessutom får du helt unikt material att lyssna till som inte sänds på YouTube. Vårt tips är att du följer båda kanaler för att inte missa något.

Vem undervisar på Predikopodden?
Flera bibellärare brukar medverka, bland annat Per-Arne Imsen, Ove Marcelind & Josef Löwdin som alla är verksamma i Församlingen Agape i Göteborg.

Vilka ämnen tas upp?
På Predikopodden finns en stor bredd på ämnen. En del undervisning handlar om trons grunder, församlingens roll, hur man blir frälst, dopet och om andliga gåvor. Vi tar också upp ämnen som den sista tiden, tidsandan, studier i uppenbarelseboken, religionsblandning och avfall i kristenheten. Andlig kamp, lidande, nåd, livsstil och försoning. Dessutom kan det komma med ett och annat vittnesbörd.

Var kan man lyssna på Predikopodden?
Vi använder oss av Acast och längre ner på denna sida finns en spelare där du kan lyssna till våra program. Du hittar Predikopodden på de flesta plattformar som podcasts publiceras på. Bland annat Spotify & Apple.