Skip to main content
0
christina imsenmusik

Skönast är du | Christina Imsen

Christina Imsen sjunger en sång som hon skrivit själv. Baserad på en bibeltext i Höga Visan där vi möter bilden av bruden och brudgummen som beskriver varandra på ett fantastiskt vackert sätt. Bruden får en fråga av sina vänner: ”Vad är din vän förmer än andra, eftersom du bönfaller oss så?” Då beskriver hon vackert sin vän för sina vänner: ”…Min vän är strålande vit och röd, ypperst bland tiotusen. Hans huvud är finaste guld, hans hår är lockigt och svart som korpen… allt hos honom är ljuvlighet. Sådan är min vän, ja, sådan är min älskade, ni Jerusalems döttrar… Jag är min väns och min vän är min…” (kap 5-6)

Christina Imsen är känd för sin klara, andefyllda stämma och sin förmåga att förmedla psalmer och lovsånger med stor inlevelse. Hon har skrivit många bibelinspirerade texter och kärleksfulla sånger om den Jesus som hon så varmt älskar.

SKÖNAST ÄR DU LYRICS

Skönast är du, utav tusenden
Lika ljuvlig, jag finner inte en
Du är strålande
Min vän, så vit och röd
Jesus, sån är du

För mitt hjärta, mer än allt du är
Ej ord kan säga, hur jag har dig kär
Du är strålande
Min vän, så vit och röd
Jesus, sån är du
Ja Jesus, sån är du

Och nu jag längtar till vår bröllopsdag
Då vi ska vigas samman, du och jag
Strålande morgon utan moln
Uti himmelen, uti himmelen

SKÖNAST ÄR DU

Sång: Christina Imsen
Text: Christina Imsen
Album: