Skip to main content
0

Traktatens

återkomst

Nu gör vi Jesus synlig på gator och torg

Vi behöver bli synliga reklampelare för Guds rike på stan. Media räcker inte, säger vi som kristen producent. Gatuevangelisationen är lika viktig idag som när Paulus och Petrus gick ut på torgen. Därför har vi börjat designa och sälja traktater som berättar om friheten i Jesus Kristus.

Varför ska man dela ut traktater?

Vi har mött flera personer som blivit frälsta genom att själva söka Gud, kanske i samband med budskap de tagit emot online, och som därefter letat efter andra kristna. Första mötet med en kristen har blivit med en gatuevangelist, en av få som öppet proklamerat sin tro på Jesus bland folk. Det finns en hunger just nu som vi som Guds församling i Sverige måste möta. Vi behöver backa upp och ansluta till det viktiga uppdrag som några få tagit på sig. Även om en del är kallade till evangelister, är vi alla kallade till ”att gå ut och göra folk till lärjungar”.

Var köper man traktater?
Vi säljer just nu ett par olika traktater. Du hittar våra traktater längre ner på sidan, och i vår butik online.

Kommer ni ta fram fler traktater?
Ja, vi kommer utveckla vårt arbete med traktater och du kommer att kunna köpa flera olika sorters traktater på denna sida. Redan nu säljer vi traktater på svenska, engelska och norska. Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev om du vill veta när nya saker händer.

Vad kostar era traktater?
Vi säljer våra traktater i 100-pack, för 60 öre styck. Våra traktater har fint, kraftigt papper för att det ska kännas att mottagaren av traktaten får en gåva som är värd att läsa igenom istället för att slänga den i första papperskorg. Priset är ett självkostnadspris och går jämt ut med vår tryckning och distribution av traktaten.

Som ett litet företag har vi inga bra möjligheter till fraktavtal. Därför är frakten ungefär lika dyr som traktaten om man beställer en bunt. Men beställer du för över 500 sek bjuder vi för närvarande på frakten. Det blir 6 buntar.

Säljer ni traktater på norska?
Vår traktat Befriad finns också på norska i vår webbshop. Priset är 80 öre styck och frakt är dyrare än inom Sverige. Det är inte alltid vi har den i lager då vi får en mindre mängd beställningar av dessa

Säljer ni traktater på engelska?
Vår traktat Befriad finns också på engelska i vår webbshop.

Säljer ni klistermärken för evangelisation?
Vi har tagit fram ett klistermärkesark med formskurna klistermärken om att ta emot Jesus. Jesusklistermärken helt enkelt. Dessa kan man uttrycka sin tro och klistra på olika ställen (där det är lämpligt), på sin dator, brevlåda och annat. Det fantastiska är att de predikar på egen hand. Du hittar de i vår webbshop.

Fungerar gatuevangelisation i Sverige?
Det är ett hårt klimat i vårt land. Det kan upplevas väldigt svårt att prata om Jesus i ett land som glömt sin Gud. Det finns många gudar i Sverige idag. Islam, Ateism, New Age, ja till och med Asatron har börjat återkomma. Men vittnesbörden från dem som ofta går ut och delar traktater, predikar, vittnar och sjunger på stan, är att det finns en öppenhet och hunger.

Förbered dig nu för att möta människor med desperata frågor om Gud. Denna grupp kommer öka explosionsartat i takt med att det blir svårare tider.

Kan församlingar beställa traktater?
Många församlingar beställer traktater från oss. På våra traktater finns kontaktuppgifter till vår sajt för ofrälsta, befriad.nu, men vi har också lämnat ett utrymme där du kan klistra, stämpla eller skriva egna uppgifter och mötestider.

Människors frälsning blev viktigare än hur vi framstod.

Per-Arne ImsenGrundare, Pilgrim Media
För 20 år sedan stod vi på Avenyn varje helg och sjöng om Jesus framför Systembolaget. Vi delade ut traktater och böcker till de som stannade och lyssnade. Vi var gripna av det extrema behovet hos människor av att få uppleva hopp, frid, liv, mening. Vi kunde inte hålla tyst om det vi sett och hört. Människors frälsning blev viktigare än hur vi framstod. Vi tänkte att någon kommer att läsa traktaten, och kanske väcks en nyfikenhet, kanske förvandlas allt för den människan. Vi vet nämligen inte hur människor förberetts av Gud inför det ögonblicket. De kanske har ropat ut i sin desperation: FINNS DET NÅGON SOM KAN HJÄLPA MIG? Och så får de en lapp i handen någon timme senare med orden JESUS VILL BEFRIA DIG! Sånt gör Gud. Han förbereder mirakler när vi går bedjande fram.
Jag har delat ut traktater och biblar i alla möjliga städer genom åren. Gått sjungande och spelande genom köpcentrum, sett människor ta emot Jesus, till och med gripits av polisen. Det har varit värt det. Men på senare har det istället varit mycket digitalt arbete.
Nu för tiden är det ganska omodernt med traktater. Inte så populärt att stå på stan och dela ut texter om meningen med livet, att det finns frihet i Jesus, att Gud gör mirakler idag. Inte så vanligt att be för främlingar på torget. Någon kanske tycker att det är töntigt, gammaldags eller att vi stör människor i deras privata sfär. Vi vill vara respektfulla, privata, visa hänsyn. Nu finns sociala medier och annat som också är väldigt bra platser att evangelisera på, men man ska ändå inte underskatta värdet av att synas och räcka över något personligen. Att stå som en levande reklampelare som pekar mot vägen, sanningen och livet.
Sanningen är att vi har det viktigaste, och mest otroliga erbjudande att ge ut. Tänk om du hade botemedlet mot cancer eller något som kunde stoppa en pandemi – du skulle ropa ut det överallt, och folk skulle komma springande med utsträckta desperata händer för att ta emot. Ingen sjukdom mer – Kom och bli befriad! Men vi har ju något ännu bättre. VI HAR BOTEMEDLET SOM GER EVIGT LIV! Vi bär på en ovärderlig skatt, som människor innerst inne längtar efter, och framförallt behöver, även om de inte vet om det. Låt oss berätta det! Förr talade vi om själavinnandets eld, och den elden måste få brinna ännu mer när allt drar ihop sig.
Det är dags att traktaten får göra en återkomst. Vi designade traktaten på bilden och beställde 10 000. På varje traktat kan man skriva personlig information, kontaktuppgifter till sin egen församling eller till sig själv. Traktaten hänvisar också www.befriad.nu med skräddarsytt innehåll riktat till de som inte känner till Jesus. Den innehåller vittnesbörd, introduktion till tron och svar på världens viktigaste frågor. Vi har vidare planer för hemsidan. Vi såg framför oss att den ska bli en port man kan gå in igenom för att sedan gå vidare till en församling i sin stad, eller en personlig kontakt att prata tro med, eller undervisning på youtube, eller något som leder en vidare på äventyret med Gud.
Haka på utmaningen att berätta om din tro och evangelisera i din omgivning. Låt oss använda alla metoder för att berätta om Jesus! Ditt vittnesbörd har betydelse! Dina händer gör skillnad! Dina fotsteg är ljuvliga.