Skip to main content
0

Malin Woldemariam delar i klippet längre ner på sidan, läs vidare eller klicka på videon och hör hennes röst och personliga meddelande till dig.

Malin delar ett ord om ödmjukhet som hon levt med på sitt hjärta. Gud har omsorg och han vill att vi ska ha ett ödmjukt sinnelag och ett hjärta som är vänt till honom. 

Detta är det budskap som vi har hört från honom och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare och hans ord finns inte i oss.

1 Johannesbrevet 1:5-10

Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. Den som säger: ”Jag känner honom” och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde.

1 Johannesbrevet 2:3-6

Här på slutet av verserna kan det upplevas tungt, men Jesus levde ju med kärleken. Han kan presentera för oss det som är våra fel och brister, men samtidigt säger Han: Du är förlåten, ta emot nåden, vandra i mitt ljus och upplev att du är älskad av mig.

Kunskapen om Guds ord gör att man förstår att man har fel och brister, men samtidigt gör kunskapen om Guds ord att man förstår att det finns nåd.

Det är Golgata-verket som gör att vi som människor kan förlåta varandra. Jesus gav sitt liv på korset för våra synder, skulder och brister, och erbjuder oss den förlåtelsen. Det Jesus har förlåtit mig, det vill jag också förlåta andra. Men detta handlar också om en livsstil, ett sätt att leva på. Att välja att leva med en förlåtande och öppen attityd mot andra. Att människor kan få känna att de är respekterade för den de är,  i mötet med oss.

Det innebär inte att man måste respektera alla dåliga handlingar. Men även där är det viktigt att tänka på det man själv ansvarar för – man får börja med sig själv och ändra sina egna dåliga handlingar. Jag får själv uppleva att Jesus förlåter och lär MIG att vandra på livets väg, att vandra i hans ljus, och leva av dagen. Jag pratar inte om dagsljus här, utan att man ser det ljus som genomsyrar ens liv från Golgata-kors där Jesus av kärlek gav sitt liv.

Det är det här som är det viktiga, att kärleken får gestaltas i att man har nåd med andra och nåd med sig själv. Bibeln säger ”vem är du som fördömer den som Kristus har friat?” Jesus har gjort mig fri, och därför kan jag frikänna andra.

När Jesus har älskat mig så mycket att han dog för mig, så får jag också älska mig själv och min nästa. Sjukdom, ångest och komplex kan han hela oss från. I mig finns alltid taggarna som gnager och påminner om mina brister. ”Jag sa något dumt, jag gjorde inte det perfekt, jag var inte lydig, jag brusade upp osv…” men Jesus säger kom till mig så ska jag ge dig av min kärlek så att du kan få kraft att älska dig själv och din omgivning, kraft att förlåta de som varit dumma mot dig. Jesus ger dig sin kärlek och den får bli överflödande i ditt liv.

I slutet av videon sjunger Christina Imsen en stark sång på samma tema som hon skrev under en process hon gick igenom med Gud.

https://youtu.be/CNRSI7Oyl7k

JAG VILL INGENTING HELLRE TEXT / Lyrics

I ljuset från ditt kors
Varje fläck träder fram
På skruden som jag bär
I mötet med dig där
Guds dyra Lamm
Där uppenbaras allt
Vars djup jag själv ej vet
Av synd och skuld
Då jag ett förstår
Att det är ditt blod
Som ren mig tvår

Jag vill ingenting hellre
Än bli tvagen vit som snö
Att det du ser i mej
Som ger dej smärta må få dö
Att kärleken från korset
Mitt hjärta smälter ner
Min Frälsare så kär
Den längtan som jag bär
Tack att du ser

I ljuset från ditt kors
Vill jag leva mitt liv
Men ett jag ber dej om
Ifrån dag till dag
Din nåd mej giv
Ikläd ock mej skrud
Som ej är min
Men din rättfärdighet
Ty blott i dej jag är från fördömelsen
Helt friad här

jag vill ingenting hellre

Text & Melodi: Christina Imsen
Arr: PG Imsen
Album: Hittills

Du kan köpa albumet Hittills i vår butik.


Köp albumet