Skip to main content
0

Folk fall nu neder och hälsa glatt er frihet!

Det känns i luften. Bibelns profetior går i uppfyllelse och gör rubriker i dagspress. Världens klocka – Israel – tickar dagligen och ger oss en hint om var vi befinner oss.

I vårt land ökar laglösheten. Småbarn utsätts för sexuell indoktrinering i parker, skolor och på bibliotek. De som uppträder på sexklubbar håller i sagostunder. Det blir ingen folkstorm. Däremot väcks åtal mot en ensam evangelist som protesterar.

Bombdåd sker så frekvent att vi knappt reagerar. De kriminella gängen tar över. Tonåringar blir mördare. Allt fler ungdomar dras in i droger, eller lider av psykisk ohälsa, klimatångest och identitetsförvirring. New age, kristaller och österländsk religion ökar. Det blir svårare tider ekonomiskt för många. Motsättningarna ökar. Yttre hot mot Sverige ökar. Vi befinner oss i ett land som glömt sin Gud. Det är andra tider nu.

Jesaja beskriver ett mörker i sin tid. En dom gick över landet och en del sökte lösningar i österländsk religion istället för att vända sig till den levande Guden:
”När de säger till er: ”Fråga andebesvärjare och spåmän, dem som viskar och mumlar”, så svara: ”Ska inte ett folk fråga sin Gud? Ska man fråga de döda för de levande?” Till Guds undervisning, till vittnesbördet! Om de inte talar enligt detta ord finns det ingen gryning för dem… De ska vända blicken uppåt och de ska se ner på jorden, men se, där är bara nöd och mörker, natt och ångest. De är utkastade i djupaste mörker.” (JES 8 )

”Till undervisning, till vittnesbördet.” Det är, precis som på Jesajas tid, bara ljuset från Guds ord som kan bryta igenom det mörker som vilar över vårt land. Redan i nästa vers i Bibeln kommer ett löfte om räddning från Gud, in i den situation som råder. Tänk vad situationer kan vända för den som vänder sig till Herren!

”Men det ska inte vara nattsvart mörker där ångest nu råder… Det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land ska ljuset stråla fram…. För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste. Så ska herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans rike.” (JES 9)

Politikerna kommer inte lösa problemen. Det är Jesus Kristus, den korsfäste och den uppståndne, som är svaret för Sverige 2024. På många håll i landet är kyrkoverksamheten stor, men budskapet litet. Det talas om fred och rättvisa och ljus, men inte så mycket om att Jesus är den enda vägen, den enda sanningen och att livet utgår från Honom.
Det är ett uppror mot den här tidsålderns gud att predika om korset, men det är det absolut enda som gör en verklig skillnad i människors liv, i detta liv och ännu mer i nästa. Evangeliet är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Vi går mot en tid då det kommer bli trängre. Hur länge får vi predika? Hur länge får vi höras i det offentliga, på tv, på YouTube?

Vi behöver göra uppror mot den tysthet och passivitet som råder. Vi behöver träda fram och predika i tid och otid – Vi har svaret, lösningen, ljuset, glädjen, friden och friheten som människor längtar efter.

PILGRIM MEDIA kommer fortsätta att basunera på de kanaler vi har och försöka hitta fler sätt att nå ut och möta den enorma hungern, medan dagen varar och vi fortfarande kan verka. TACK FÖR DITT STÖD! Inför 2024 hoppas vi att fler vill komma in som månadsgivare. Vi hoppas också på fler samarbeten med er som vill samma sak!

Swish 123 230 85 83 eller Bankgiro 5303-8048

Genom att ställa in regelbundna gåvor i din internetbank blir du månadsgivare. Du får gärna maila oss på info@pilgrim.media så vi kan ha koll på våra understödjare. Tack också för engångsgåvor från den som har möjlighet till det. Och ett oerhört stort tack för alla förböner, hälsningar och spridningen av Inga andra gudar som vi fått stöttning med under 2023.

PILGRIM MEDIA 2023:

ANTAL NYA TV-PROGRAM:
43

ANTAL PODCASTS:
75

YOUTUBE:
232 000 visningar
632 nya prenumeranter
(2023 till dagens datum)

PREDIKOPODDEN:
drygt 700 lyssnare per mån

ANTAL TITTARE PÅ TV:
KANAL 10, finns i programutbudet för 2,5-3 miljoner hushåll
ÖPPNA KANALEN (storstadsregionerna – Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro mfl), tillgängliga i programutbudet för 2,1 miljoner hushåll
VI SÄNDER ÄVEN PÅ HimlenTv7, Tv Östfold Norge & Vision Sverige

MED ANDRA ORD:
Vi når inte flera miljoner med våra program, men i flera miljoner hem finns den möjlighet att slå på TV:n och höra programmen. Det innebär att vi åtminstone når tiotusentals människor varje vecka